Україна взяла участь в семінарі робочих груп в рамках домовленостей програми «Artemis»

Новини

19-21 червня 2023 року в Польському космічному агентстві (POLSA, м. Гданськ) відбувся семінар робочих груп в рамках домовленостей програми «Artemis», в якому приймали участь 15 представників із 25 країн – підписантів декларації. Від Державного космічного агентства України участь у роботі семінару брав начальник відділу супроводження міжнародних проектів.

Про це повідомляється на сайті ДКА.

Фахівці космічних агентств різних країн працювали у Гданську у двох робочих групах.

Перша робоча група нових космічних учасників Artemis Accords. Ії  завдання – зміцнення міжнародного співробітництва. Йдеться про розробку шляхів залучення менш досвідчених країн до досліджень і освоєння космосу на основі принципів і цінностей, що містяться у програмі «Artemis».

В другій групі проводилась робота  з пом’якшення та уникнення перешкод для сприяння безпеці місячних операцій під головуванням NASA та Державного департаменту США. За прогнозами NASA тільки в найближчі чотири роки буде щонайменше 22 місії до поверхні Місяця, половина з яких відбудеться в районі його південного полюса. Через таку велику кількість запланованих місій і можливу кількість потенційних проблем, необхідно розробити та погодити кодекс поведінки та правила під час підготовки та виконання місій, яких необхідно буде дотримуватися

Розроблені пропозиції обох груп будуть представлені на зустрічі керівників космічних агентств на 74-му Міжнародному астронавтичному конгресі МАК у Баку (2-6 жовтня 2023 року).

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: