SpaceX отримала контракт від Пентагону на постачання Україні терміналів Starlink

Новини
Міноборони США заявило про закупівлю терміналів та послуг супутникового зв’язку Starlink у компанії SpaceX Ілона Маска для українських військових.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Bloomberg.

«Ми продовжуємо працювати з низкою глобальних партнерів, щоб забезпечити Україні стійкі супутникові та комунікаційні можливості, які їй потрібні. Супутниковий зв’язок становить життєво важливий рівень у загальній комунікаційній мережі України, і Пентагон уклав контракт із Starlink на послуги такого типу», – йдеться у заяві Міноборони США.

Пентагон міркувань операційної безпеки не буде розголошувати вартість контракту або загальну їхню кількість, а також додаткову інформацію щодо конкретних можливостей, контрактів або партнерів на даний момент.

Термінали, ймовірно, будуть придбані в рамках Ініціативи сприяння безпеці України, яка забезпечує довгострокові потреби безпеки країни.

У грудні Міністерство оборони США, оголошуючи про пакет допомоги, повідомило, що надаватиме Україні термінали та послуги супутникового зв’язку, але не підтвердило, що саме компанія Маска отримає контракт.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: