Державному космічному агентству України – 31 рік

Новини

29 лютого 1992 року Указом Президента України Л.М. Кравчука №117 було утворено Державне (Національне) космічне агентство України. За цей час сформовано потужну ракетно-космічну галузь. Реалізовано п’ять державних космічних програм. Підприємства галузі успішно працювали на міжнародному ринку космічних послуг, брали участь у виконанні низки престижних міжнародних проєктів. 

Про це повідомляється на сайті ДКА.

Виготовлено і запущено в космос з шести космодромів світу 132 вітчизняних ракет-носіїв, які вивели на навколоземні орбіти понад 300 космічних апаратів (з них 31 вітчизняного виробництва), на замовлення 40 країн світу. Це результат роботи багатьох працівників Державного космічного агентства України, Національної академії наук України, Міністерств і відомств, провідних підприємств галузі, активу Аерокосмічного товариства України. 

Незважаючи на те, що протягом 5 років космічні програми не затверджуються, в умовах війни Державне космічне агентство та провідні підприємства галузі продовжують працювати на зміцнення національної безпеки і оборони України. 

З нагоди 31-річчя агентства працівників апарату ДКА та ветеранів галузі привітав Виконуючий обов’язки Голови ДКА Володимир Бень та, в телефонному режимі, перший Генеральний директор НКАУ, академік, Герой України Володимир Горбулін. Від імені громадської Ради при ДКА та Асоціації «Космос» присутніх привітав ветеран космічного агентства Едуард Кузнєцов. Ряд працівників і ветеранів агентства отримали галузеві відзнаки.

Наші вітання!

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: