Потужна ракета Falcon Heavy від SpaceX запустила секретну місію для Космічних сил США

Новини

Місія USSF-67 вивела на орбіту військовий супутник зв’язку та п’ять менших корисних вантажів. Це п’ятий політ на рахунку потужної ракети Falcon Heavy від SpaceX.

Falcon Heavy стартував з Космічного центру Кеннеді (KSC) NASA у Флориді в неділю (15 січня) о 17:56 за східним часом, розпочавши секретну місію для Космічних сил США під назвою USSF-67, повідомляє speka.media з посиланням на Space.

Основний корисний вантаж місії – супутник Continuous Broadcast Augmenting SATCOM 2 (CBAS-2), який відправився на геостаціонарну орбіту приблизно у 35 700 кілометрах від Землі.

«CBAS-2 забезпечить можливості ретрансляції зв’язку для підтримки наших старших керівників і бойових командирів, — заявили представники Космічних сил у заяві. — Місія CBAS-2 полягає у розширенні існуючих можливостей військового супутникового зв’язку та безперервній трансляції військових даних через космічні супутникові ретрансляційні лінії».

Окрім того, місія USSF-67 відправила на орбіту Long Duration Propulsive ESPA (LDPE)-3A — адаптер корисного навантаження, який може вмістити до шести невеликих супутників.

Нагадаємо, що листопадовий політ USSF-44 став першою місією Falcon Heavy за більш ніж три роки. Перерва була спричинена в основному затримками через клієнтів, які  готували свої корисні вантажі до зльоту. Інші три польоти Falcon Heavy (крім USSF-44 і USSF-67) були запущені у червні 2019 року, квітні 2019 року та лютому 2018 року.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: