NASA скасувало вихід астронавтів у космос через уламок російської ракети

Новини

Міжнародна космічна станція (МКС) 21 грудня о 15:42 (EET) успішно виконала маневр, щоб ухилитися від уламка російської ракети, повідомляє gagadget.

Уламок розгінного блоку “Фрегат-СБ” проходив на відстані менше ніж 400 метрів від станції. Тому було ухвалено рішення здійснити маневр, щоб знизити ризик пошкодження МКС.

Попри успішне виконання маневру, Національне управління з аеронавтики та дослідження космічного простору (NASA) було змушене скасувати вихід американських космонавтів у відкритий космос. Завданням фахівців Френка Рубіо (Frank Rubio) і Джоша Кассади (Josh Cassada) було встановлення нових сонячних панелей на зовнішній стороні станції.

NASA заявляє, що Центр управління польотами в Г’юстоні знав про уламок. Частину розгінного блоку відстежували кілька днів. Вона весь час перебувала в жовтому або зеленому діапазоні, що дозволяло обійтися без додаткових маневрів.

Однак вранці 21 грудня уламок “Фрегат-СБ” перейшов у червоний діапазон, тож космічному агентству довелося вносити корективи у свої плани задля гарантування безпеки астронавтів і МКС.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: