Розпочав роботу 73-й Міжнародний астронавтичний конгрес

Новини

18 вересня у Парижі стартувала найбільша космічна подія року – 73-й Міжнародний астронавтичний конгрес.

Традиційно, перша панель – голови найпотужніших космічних агентств діляться планами та пріоритетами. Космічні лідери цього року – США, ЄС, Канада, Японія, Індія, представник Китаю був заявлений, але не доїхав. А от російська делегація участь цього року у конгресі не бере, оскільки більшості представників було відмовлено у візах.

Основна тема виступів керівників агентств – політ людини на Місяць. Адміністратор NASA зазначив, що якщо 60 років тому політ людини на Місяць був найважливішою місію США, то тепер це міжнародний проект. Також він виділив два важливі треки для досягнення цієї мети – державна програма і приватний сектор, без якого NASA не впорається.

Окрім планів колонізації Місяця, пріоритети такі: Канада та Японія посилять використання супутників моніторингу для боротьби із глобальними викликами; Індія проведе реформу, щоб збільшити частку приватних компаній в освоєнні космосу; Європейське космічне агентство зосередитися на пошуках примітивних форм життя у космосі. Втрата партнера (росії) по ExoMars була для ESA болючою, але не смертельною.

Міжнародний астронавтичний конгрес триватиме до 22 вересня.

Джерело

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: