Northrop Grumman та ВПС США: перша ракета-невидимка великої дальності

Новини науки і техніки

Випробувальні запуски першої ракети класу “повітря-поверхня” зі збільшеною дальністю польоту, непомітною для радарів ймовірного противника, проводилися з бомбардувальника B-2. До слова, ракета JASSM-ER була успішно запущена під час випробування в грудні 2021 року.

Джерело: Northrop Grumman.

Дальність нової ракети JASSM-ER становить 1000 км проти 400 км у базової версії JASSM.

JASSM-ER є однією з трьох нових розширених можливостей, які інтегруються в B-2 для подальшої модернізації платформи. Флот B-2, здатний доставляти як звичайні, так і ядерні боєприпаси, також інтегрує криптомодернізацію та систему цілевказання з радіолокаційним керуванням (RATS). Останні вдосконалення системи є частиною інтегрованої функціональної можливості (IFC) P6.4, яка була сертифікована минулого року ВПС. RATS завершить останній етап ядерної модернізації B-2 Spirit.

Інтеграція RATS дозволяє B-2 повністю використовувати ядерну бомбу B-61 mod 12. RATS є ключовим елементом ядерної модернізації, оскільки GPS може бути недоступний під час місії оперативної групи бомбардувальника.

Можливості цього IFC продовжують позиціонувати флот B-2 як ключовий компонент ядерної тріади Міністерства оборони США. Це також є частиною постійних зусиль Northrop Grumman щодо модернізації з використанням технологій 21-го століття, включаючи цифрову інженерію.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: