Підписано новий контракт з американськими партнерами за темою «Антарес»

Новини

Напередодні Різдва ПІВДЕНМАШ підписав новий контракт з американськими партнерами за темою «Антарес». Йдеться про замовлення на виготовлення основної конструкції першого ступеня (ОКПС) №№ 21 і 22.

Про це повідомляється на Facebook-сторінці підприємства.

Зазначається, що ситуація тривалий час була невизначеною, оскільки майбутнє проєкту залежало від позиції NASA. Зараз очікування позаду, замовник визначився з конфігурацією ракети-носія, що дозволило укласти контракт. Більше того, очікується додаткове підтвердження від NASA, після якого можна буде домовлятися про виробництво ще кількох ОКПС.

– Багато в чому нашу перспективу визначало й те, як ми покажемо себе у 2021 році на виробах 17 та 18, – пояснив перший заступник генерального директора з економіки та фінансів Костянтин Завгородній. – Американці дуже вибагливо ставляться до таких речей, як дотримання договірних зобов’язань, особливо щодо термінів, ув’язки всіх технічних деталей, а також організаційних формальностей. Багато нюансів виникає не тільки під час виробництва, а й у ході здачі продукції замовнику. Працівники заводу (кожен на своїй ділянці) намагалися не підвести. Ми вклалися в строки, і приймання пройшло без зауважень. За що велика подяка всьому колективу.

– У свою чергу, і американці виконали обіцянку – підписали важливий для нас контракт. Це завантаження нашого основного виробництва (хоч і не в тому обсязі, який необхідний для його підйому) на найближчі два-три роки.

– Додам, що це не єдина позитивна новина. Раніше цього року було підписано також додаткові (і вельми солідні) контракти з компанією «Антонов» на виготовлення комплектів шасі для літаків Ан-178 та розширення співпраці з ними в авіаційній тематиці. Роботу за ними вже розпочато. Ми й надалі працюватимемо над поповненням портфеля замовлень нашого підприємства.

Довідка “Спейс-Інформ”:

Ракета-носій «Антарес» складається з двох ступенів. Основну конструкцію першого ступеня розробило ДП «КБ «Південне» та виготовило ДП «ВО ПМЗ» у кооперації з українськими підприємствами «Хартрон-АРКОС» (Харків), «Київприлад» (Київ), «Хартрон-ЮКОМ» (Запоріжжя), ТОВ «ЧЕЗАРА ТЕЛЕМЕТРІЯ», «РАПІД» (Чернігів) та iн. на замовлення корпорації Northrop Grumman (США).

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: