Канада та Україна розпочинають будівництво космопорту у Новій Шотландії

Головні теми

19 листопада 2021 року у провінції Нова Шотландія (Канада) анонсовано початок будівництво космічного пускового майданчика.

Презентація та урочиста церемонія відбулись у місті Галіфакс (Канада) сьогодні, 19 листопада 2021 року, за участі Голови Державного космічного агентства України Володимира Тафтая та Міністра інновацій, науки та промисловості Канади Франсуа-Філліпа Шампаня, члена Парламенту Канади Шона Фрейзера, Президентки Канадського космічного агентства Ліси Кемпбелл, Міністра економічного розвитку провінції Нова Шотландія Сьюзан Коркум-Грік та інших.

Проект передбачає створення на атлантичному узбережжі провінції Нова Шотландія комерційного космодрому для ракети-носія «Циклон-4М» розробки та виробництва українських ДП «КБ «Південне» та ДП ВО «Південний машинобудівний завод». Проект реалізовуватиме канадська компанія Maritime Launch Services Ltd (MLS).

Голова Державного космічного агентства України Володимир Тафтай у своїй промові наголосив на важливості проекту не тільки для розвитку космічної співпраці України та Канади, але і для подальшого зміцнення традиційно дружніх та партнерських відносин між двома державами загалом.

Командному центру майбутнього Космічного пускового майданчика буде присвоєно ім’я Олександра Дегтярева – колишнього керівника ДП «КБ «Південне».

Також напередодні космічні агентства України та Канади підписали Спільну заяву щодо відзначення партнерства українських підприємств ДП «КБ «Південне», ДП ВО «Південмаш» з Maritime Launch Services.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: