НЦУВКЗ зареєстрував відчутний землетрус на Тернопільщині

Новини

23 вересня 2021 року о 06:17:57 засобами Головного центру спеціального контролю НЦУВКЗ зареєстровано відчутний землетрус на території України з параметрами:

Джерело землетрусу знаходиться на території Тернопільської області в районі м. Чортків, на глибині 6 км. За класифікацією землетрус відноситься до помірних, відчувається людьми всередині приміщення. Предмети, які висять, сильно коливаються. Картини зрушуються з місця. Відчутні коливання подібні з коливаннями, утвореними падінням тяжких предметів усередині будівлі.

З території Тернопільської області зареєстровано землетруси 23 квітня 2020 року та 28 травня 2019 року з магнітудами 2,0.

Подібної сили землетруси в Тернопільській області реєструвався і раніше, зокрема останній із них 03 січня 2002 року в районі смт. Микулинці Теребовлянського району Тернопільської області з магнітудою 4,3 на глибині 6 км.

Для уточнення наслідків землетрусу на сайті ГЦСК є форма “Я відчував землетрус”, прохання всіх причетних заповнити: https://gcsk.gov.ua/ya-vidchuv-zemletrus/

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: