NASA виділить $ 146 млн п’яти компаніям на розробку систем місячного посадкового модуля

Економічні аспекти

Національне управління з аеронавтики і дослідженню космічного простору США вибрало п’ять компаній, які повинні посприяти в проведенні розробок, що стосуються застосування в майбутньому місячного посадкового модуля. Загальна сума контрактів складе $146 млн, говориться в заяві, опублікованій у вівторок на сайті NASA.

Компанії “допрацюють концепцію” даного апарату. Вони “допоможуть управлінню забезпечити рівномірний темп польотів екіпажу до місячної поверхні” в рамках програми Artemis. Ця робота розрахована на 15 місяців і включає в себе пошук рішень, що дозволять знизити ризики, пов’язані з такими операціями, а також пропозиції щодо розвитку необхідних промислових потужностей.

У число компаній увійшли Blue Origin, SpaceX, Dynetics, Lockheed Martin і Northrop Grumman. Blue Origin в рамках даного контракту отримає $ 25,6 млн, SpaceX – $ 9,4 млн, Dynetics – $ 40,8 млн, Lockheed Martin – $ 35,2 млн, Northrop Grumman – $ 34,8 млн.

Обрані компанії розроблять “концепції дизайну посадкового модуля”, оцінять їх безпеку і ефективність. Вони також “проведуть випробування найважливіших компонентів” і “допрацюють ключові технології”. Це дозволить в майбутньому зробити посадку на поверхню Місяця безпечнішою, вважають в NASA.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: