Голова ДКА бере участь у 36-му Космічному Симпозіумі

Новини

25 серпня 2021 року в рамках участі в 36-му Космічному Симпозіумі (м. Колорадо Спрінгз, США) Голова ДКА Володимир Тафтай провів зустріч з Генеральним директором Європейського космічного агентства Йозефом Арчбахером.

Сторони обговорили стан двосторонньої взаємодії, зокрема в рамках програми Європейського Союзу Копернікус. Генеральний директор ЄКА підтвердив важливість участі українських підприємств у проекті Вега.

Голова ДКА поінформував про основні напрями космічної діяльності України та зміни, які відбулися у законодавстві і підтвердив пріоритетність для українського сторони наближення до ЄКА.

За результатами зустрічі сторони домовилися продовжити опрацювання перспективних напрямів практичної співпраці, крім тих, які уже визначені на сьогоднішній день. Крім того було погоджено створити платформу, яку координуватимуть ДКА та ЄКА, для зближення суб’єктів космічної діяльності різних форм власності України та Європейського Союзу.

Під час Конгресу Володимир Тафтай також провів переговори з Президентом Італійського космічного агентства Джорджіо Саккочча.

Сторони обговорили питання щодо практичної реалізації міжагентського Меморандуму, підписаного у березні 2021 року. Зокрема позитивно відмічено співпрацю між ДП «КБ «Південне» та італійською компанією AVIO в рамках проекту Vega, та відзначено перспективи співробітництва за іншими напрямами.

Також було обговорено двосторонній аерокосмічний онлайн-форум, запланований на другу половину вересня 2021 року та покликаний зблизити суб’єктів космічної діяльності різних форм власності та навчальних закладів двох країн. Захід організовується за ініціативи Посольства України в Італії.

Для наочного ознайомлення з можливостями українських підприємств у космічній сфері, що сприятиме розвитку двосторонньої практичної співпраці, Голова ДКА запросив свого італійського колегу відвідати Україну разом з групою експертів.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: