Китай: космічні плани

Головні теми

Китай розробляє плани щодо подальшого розвитку своєї космічної програми, включаючи дослідження астероїдів і системи Юпітера, збір зразків з Марса і дослідження полярного регіону Місяця.

Як заявив офіційний представник Китайського національного космічного управління Сюй Хунлян на прес-конференції в Пекіні, приблизно в 2025 році Китай має намір в рамках однієї місії запустити зонд для збору зразків з навколоземного астероїда і дослідження комети, йдеться в матеріалі інформаційного агентства Сіньхуа.

Китай планує здійснити запуск місії по поверненню зразків з Марса і місії по дослідженню системи Юпітера приблизно в 2030 році, повідомив він. Крім того, Китай має намір запустити місячні зонди «Чан’е-6» і «Чан’е-7» в найближчі п’ять років для вивчення умов середовища і ресурсів Місяця, а також для збору зразків з полярної області супутника Землі.

До кінця 2022 року Китай завершить будівництво власної космічної станції, на якій космонавти зможуть перебувати протягом тривалого часу для проведення наукових експериментів, зазначив представник відомства.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: