Відбулася нарада щодо невідкладних питань готовності до запуску КА «Січ-2-1»

Новини

10 березня у КБ «Південне» під головуванням Голови ДКАУ Володимира Тафтая відбулася технічна нарада головних конструкторів щодо невідкладних питань готовності КА «Січ-2-1» до запуску у 2021 р.

Про це повідомляється на сайті КБ.

У технічній нараді взяли участь представники підприємств кооперації співвиконавців: НВП «Хартрон-АРКОС ЛТД», НВП «Хартрон-ЮКОМ», КП СПБ «Арсенал», НВП «ДП «ЗАО НДІРВ», ДНДП «КОНЕКС», – а також представники Національного центру управління та випробувань космічних засобів, Мінстратегпрому та ПГЗ-ДКАУ.

Заслухавши і обговоривши доповіді та виступи учасників засідання про поточний стан робіт відзначили, що роботи виконують у повному обсязі та згідно з затвердженим Генеральним графіком завершення створення космічної системи «Січ-2-1».

Також було обговорено питання забезпечення поточного фінансування робіт за проєктом «Січ-2-1». Враховуючи необхідні строки авансування пускових послуг, технічна нарада головних конструкторів звернулася до ДКА та Мінстратегпрому з проханням докласти всіх зусиль до найскорішого підписання Постанови КМУ про деякі питання створення космічної системи «Січ-2-1».

Щодо готовності космічного апарата «Січ-2-1», на цей час ДП «КБ «Південне» разом з кооперацією співвиконавців вже виконали такі роботи:

  • розробили конструкторську документацію;
  • провели автономні відпрацювання підсистем;
  • виготовили габаритно-динамічний макет та провели статичні і динамічні випробування конструкцій КА;
  • виготовили та закупили складові частини КА вітчизняного й іноземного виробництва;
  • зібрали льотну модель;
  • виконали 75 % робіт за програмою електрорадіотехнічних випробувань.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: