Зі стартового майданчика на Байконурі поцупили деталі з дорогоцінними металами

Новини

Російська поліція почала розслідування за фактом зникнення деталей з дорогоцінними металами зі стартового майданчика космодрому Байконур.

Як передає Укрінформ, про це повідомили Інтерфаксу в Центрі експлуатації об’єктів наземної космічної інфраструктури. 

«Наразі УМВС Росії на Комплексі “Байконур” проводить необхідні слідчі дії за цим фактом. Всі обставини, а також особи, причетні до події, будуть встановлені під час розслідування», – відзначили в ЦЕНКІ.

Раніше російські ЗМІ повідомили, що інцидент стався на стартовому майданчику 110. Під час перевірки 19 лютого було виявлено, що вхідні двері на стартовий майданчик зламані і що звідти викрадено радіодеталі з рідкісноземельними металами, їх вартість не уточнюється. По всьому периметру майданчик обнесений колючим дротом заввишки понад два метри, однак не обладнаний сигналізацією. Усередині територію патрулюють дев’ять охоронців, а зовні – поліція. 

Майданчик №110 використовувався для запусків радянської місячної ракети Н-1 і ракет “Енергія”. 15 листопада 1988 року з цього майданчика стартувала ракета-носій “Енергія”, яка вивела на навколоземну орбіту космічний корабель “Буран”.

Байконур – перший і основний космодром СРСР. Зараз комплекс орендується Росією у Казахстану (договір на період до 2050 року).

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: