Перший заступник Міністра з питань стратегічних галузей промисловості Валерій Іващенко увійшов до Наглядової ради Укроборонпрому

Новини

21 жовтня, Кабінет Міністрів України оновив склад Наглядової ради Державного концерну “Укроборонпром”.

Відповідну постанову Уряд ухвалив 21 жовтня 2020 року.

Так, за квотою Уряду до Наглядової ради увійшов Валерій Іващенко, перший заступник Міністра з питань стратегічних галузей промисловості України. Одночасно Уряд припинив повноваження Олега Прохоренка, у минулому – ТОП-менеджера ПАТ “Укргазвидобування”.

У 2007–2009 роках Валерій Іващенко обіймав посаду заступника Міністра оборони України, а з 2009 по 2010 роки виконував обов’язки Міністра оборони України. У серпні 2020 року був призначений першим заступником Міністра з питань стратегічних галузей промисловості України. Полковник запасу.

Нагадаємо, Наглядова рада, відповідно до п. 34 Статуту ДК “Укроборонпром”, складається з п’яти членів, три з яких призначаються Президентом України, а два – Урядом України. Члени Наглядової ради Концерну, відповідно до п. 35 Статуту ДК “Укроборонпром”, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 31.08.2011 р. № 993 “Про деякі питання Державного концерну “Укроборонпром” (в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 4.10.2018 р. № 849), працюють на безоплатній основі і не перебувають з Концерном у трудових відносинах.

До повноважень Наглядової ради Концерну входить, зокрема, здійснення контролю за виконанням Концерном та його учасниками покладених на них завдань у сфері оборонно-промислового комплексу та військово-технічного співробітництва.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: