КПІ та китайський партнер створюють спільну космічну лабораторію

Новини

Київська політехніка та Північно-Західний політехнічний університет уклали договір про створення Спільної Китайсько-Української лабораторії космічної науки. Вона функціонуватиме у форматі двох лабораторій на базі обох університетів. У КПІ – на базі Інституту аерокосмічних технологій із залученням наукових шкіл університету.

Про це повідомляється на сайті КПІ.

Лабораторія діятиме у координації з космічними агентствами урядів Китаю та України й слугуватиме платформою для партнерства китайських і українських інституцій у космічній сфері. Основний фокус лабораторії – на розвитку міжнародного співробітництва між двома країнами та залученні до нього університетів, промисловості, бізнесу й урядових структур. Сторони планують реалізовувати спільні інженерні розробки та космічні дослідження, проводити китайсько-українські наукові та освітні заходи, залучати спонсорів до фінансування проєктів.

Основними напрямами діяльності будуть проєктування космічних систем, наука про космос, системи транспорту для космосу, електроніка для космосу й освіта та право у цій сфері. На основі накопиченого досвіду розширюватимуть співпрацю і за іншими науковими напрямами: теорія аеронавтики та космонавтики, безпілотні літальні апарати, нові матеріали, сонячна енергетика тощо.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: