Китай планує запустити ще один супутник для реєстрації гравітаційних хвиль

Новини

Влада Китаю планує до кінця 2024 роки запустити супутник “Тайцзи-2” в рамках реалізації другого етапу проекту реєстрації гравітаційних хвиль у космічному просторі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Сіньхуа.

“Тайцзи-1” – перший науково-експериментальний супутник в рамках цього проекту – стартував у космос в серпні 2019 року.

Сам космічний апарат оснащений лазерним інтерферометром з точністю вимірювання до 100 пікометр, а також інерційними датчиками для вимірювання параметрів руху, точність яких дорівнює одній десятимільярдній стандартної вартості гравітаційного прискорення – 9,80665 м/с.

Супутник також обладнаний системою силової установки, точність регульованої тяги якої становить менше одного мікроньютона.

За словами академіка Академії наук Китаю (АНК) У Юеля, “Тайцзи-1” – це перший крок Китаю на шляху реалізації проекту реєстрації гравітаційних хвиль у космічному просторі. Результати експериментів свідчать про правильність відповідних технологій і здійсненності рішень.

Зазначається, що АНК з 2008 року досліджує питання здійсненності виявлення гравітаційних хвиль у космосі. Згідно з розробленим нею проєктом “Тайцзи”, Китай у перспективі запустить у космос в цілому три супутники.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: