Наступна місія NASA: повітряна куля розміром з футбольний стадіон

Новини

NASA оголосило про намір випустити масивну повітряну кулю розміром з футбольний стадіон в стратосферу Землі в рамках своєї місії з вивчення навколишнього космосу. Такий розмір необхідний, щоб підняти 8,4-футовий телескоп ASTHROS майже до краю стратосфери. NASA планує використовувати цей телескоп для вивчення певних довжин хвиль світла, передає RN.

Телескоп ASTHROS управляється Лабораторією реактивного руху NASA, яка пояснює, що далеке інфрачервоне світло буде спостерігатися телескопом, але тільки якщо він досягає висоти приблизно в чотири рази більшої, ніж середній літак, – і саме тут на допомогу приходить повітряна куля.

Ця масивна повітряна куля нагадує медузу, яка буде літати на висоті близько 62 миль над поверхнею планети за межами атмосфери. Використання повітряних куль має безліч переваг, і NASA фактично підтримує Програму наукових повітряних куль протягом трьох десятиліть. Повітряні кулі набагато дешевші, ніж типові космічні місії, засновані на машинах, плюс планування і запуск місії не займе багато часу.

Недоліком є ​​те, що використання повітряних куль пов’язане з великим ризиком в порівнянні з типовими космічними місіями – вони досить уразливі, наприклад, можуть постраждати від випадкових уламків. Повністю надута гелева куля має діаметр близько 400 футів. Вона несе гондолу, яка використовується для транспортування компонентів телескопа. Вітри в стратосфері нестимуть повітряну кулю, майже протягом місяця, щоб зробити кілька петель навколо Південного полюса.

Космічне агентство заявило, що NASA планує запустити її в грудні 2023 року з Антарктиди.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: