Акції космічних компаній стрімко злетіли вгору після успіху місії SpaceX і NASA

Економічні аспекти

Попри те, що SpaceX Ілона Маска поки не є публічною компанією, інвестори знайшли інший спосіб відсвяткувати успішний запуск астронавтів NASA в рамках місії Demo-2 30 травня 2020 року. Вони звернули увагу на інші космічні підприємства, акції яких торгуються на біржах, з-поміж них і Virgin Galactic (SPCE), пише 24tv.ua.

На початку торгів у понеділок, 1 червня, ціна на акції Virgin Galactic (SPCE) британського мільярдера Річарда Бренсона зросла на понад 6%, повідомляє CNN. Загалом цінні папери компанії зросли майже на 60% з початку її виходу на біржу в жовтні 2019 року.

Окрім успіху SpaceX, акції Virgin Galactic штовхають угору далекосяжні плани компаній. Зокрема, підприємство планує до кінця 2020 року здійснити перший у світі туристичний політ у космос.

Як успіх SpaceX позначився на фінансових показниках інших компаній галузі

Оптимізм щодо запуску першої за дев’ять років пілотної місії NASA і SpaceX міг сприяти збільшенню капіталу й ринкової вартості багатьох інших компаній аерокосмічної галузі.

IPO SpaceX: що говорить Ілон Маск

SpaceX не входить до складу якого-небудь біржового фонду. Однак, якщо це станеться, то компанія Ілона Маска, ймовірно, матиме найкращий склад акцій у випадку, коли вона, усе-таки, стане публічною.

Наразі SpaceX оцінюється у 36 мільярдів доларів після останнього раунду фінансування. Таким чином, компанія є найдорожчою у світі з-поміж приватних підприємств. Сам Ілон Маск неодноразово стверджував, що поки не розглядає можливості виходу SpaceX на IPO.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: