Готові до будь-яких завдань – експерт про космічну програму України

Актуальні статті та інтерв'ю

Потенціал України в космічній галузі дозволяє їй вирішувати будь-які завдання аж до створення власного космодрому.

Про це розповів в ефірі каналу “Україна 24” головний конструктор, начальник конструкторського бюро “Південне” з проектування ракет-носіїв і ракетно-космічних комплексів Максим Дегтярьов.

“Космічна діяльність, якщо її розкласти на складові, це, як мінімум, міжнародне співробітництво та участь у глобальних міжнародних проектах, а друга складова – це національні інтереси і, зокрема, національна безпека. Поточний стан космічної галузі такий, що будь-яку актуальну задачу, яку нам формулюють державні органи, наші підприємства, і КБ “Південне” зокрема, готові вирішувати. Готові братися за будь-які завдання, зокрема за створення власного космодрому”, – зазначив Дегтярьов.

За його словами, Україні потрібно починати з формулювання чіткої державної політики в космічній галузі.

“Повинні бути визначені завдання, методи їх вирішення. І на основі цього, на основі аналізу стану галузі, стану фактичного підприємства, його потенціалу може бути і повинен бути визначений обсяг потрібного фінансування. Нам потрібна системна державна політика, яка б враховувала усі спектри космічної діяльності, зокрема і нацбезпеку, і національні інтереси і розширення і поглиблення міжнародної співпраці”, – заявив він.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: