Вантажний корабель “Прогресс” встановив новий рекорд польоту до МКС

Новини

Вантажний космічний корабель “Прогрес МС-14” успішно здійснив стиковку з модулем “Звезда” Міжнародної космічної станції. Як повідомляє “Дзеркало тижня” з посиланням на “Роскосмос”, корабель пристикувався до станції через три години 20 хвилин після старту, що робить його “найшвидшим” кораблем в історії польотів до МКС.

Наголошується, що зближення корабля зі станцією відбувалося по “швидкій” двохвитковій системі. Стикування виконувалося в автоматичному режимі під контролем фахівців Центру управління польотом і російських космонавтів МКС Анатолія Іванишина та Івана Вагнера.

Космічний корабель доставив на станцію вантажі, які необхідні для підтримки її польоту. Зокрема, на його борту знаходилися запаси палива і газів загальною масою 700 кілограмів і 1350 кілограмів різного устаткування і вантажів.

9 квітня на МКС прибув новий екіпаж. На борту пілотованого космічного корабля космонавти знаходилися космонавти “Роскосмосу” Анатолій Іванишин та Іван Вагнер, а також астронавт NASA Крістофер Кессіді.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: