Олега Уруського призначено директором компанії “Прогрестех-Україна”

Новини

Директором інжинірингової компанії “Прогрестех-Україна” призначено колишнього голову Державного космічного агентства України Олега Уруського. Таке рішення ухвалила Рада директорів міжнародного холдингу “Прогрестехгруп”, до якого входить “Прогрестех-Україна”. Олег Уруський офіційно вступив на посаду 4 квітня 2020 року.

Про це повідомляється на сайті компанії.

“Компанія “Прогрестех-Україна” є унікальною, вона не боїться труднощів, її не лякають випробування й не зупиняють перешкоди. Для мене є високою честю стати очільником однієї з найпотужніших команд інженерів і менеджерів в Україні, – зазначив Олег Уруський. – У відповідь на поточні виклики ми задіємо нові можливості. “Прогрестех-Україна” перейде на нові методики управління проєктами й підготовки фахового інженерного персоналу, розширить перелік інтелектуальних сервісів, застосує нові формати організації міжнародної кооперації та взаємодії із замовниками”.

Олег Уруський народився у квітні 1963 року. Закінчив Київське вище військове авіаційне інженерне училище. Є доктором технічних наук, професором, автором і співавтором більш як 50 наукових праць. Олег Уруський – лауреат Державної премії України в галузі науки й техніки (1996 р.), академік Міжнародної академії аеронавтики (International Academy of Astronautics).

Неодноразово обіймав керівні посади на підприємствах та об’єднаннях оборонної промисловості, авіатранспортної галузі, машинобудування. Керував підрозділами апарату Ради національної безпеки й оборони України, секретаріату Кабінету Міністрів.

Очолював Державне космічне агентство України (2015 р.). Був першим заступником міністра промислової політики (2005-2006 р.р.).

Заснував низку компаній, що пропонують послуги підприємствам аерокосмічної галузі.

Компанія “Прогрестех-Україна” надає інженерні послуги й розробляє програмне забезпечення для провідних підприємств високотехнологічних секторів економіки. Основним партнером і замовником “Прогрестех-Україна” є компанія Boeing.

Спільно з найбільшими технічними університетами країни “Прогрестех-Україна” започаткувала комплекс програм дуального навчання з метою розвитку української інженерної школи, підготовки кваліфікованих інженерів для авіаіндустрії та інших галузей промисловості.

Прогрестехгруп (Progresstechgroup) є міжнародним холдингом зі штаб-квартирою в Х’юстоні (штат Техас, США). Управляє низкою інжинірингових центрів у країнах Європи й Північної Америки, має 12 офісів по всьому світі.

В Україні Групу, окрім “Прогрестех-Україна”, також репрезентують компанії “Тукана Інжиніринг Україна”, “Аеро ДС” і Соupi Inc.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: