Українські фахівці будуть брати участь у підготовці до запуску ракети-носія “Антарес” у США

Новини

Група фахівців ДП “Конструкторське бюро “Південне” імені Янгеля” та НВП “Хартрон-Аркос” відправилися у США для участі в роботах з підготовки до запуску ракети-носія корпорації Northrop Grumman “Антарес”. Вже восени 2020 року ракета буде використана для доставки вантажів на МКС за замовленням NASA.

Про це пише “Дзеркало тижня”.

“Організація перельоту українських фахівців, зокрема, в частині прийняття рішень про надання необхідних дозволів на виліт стала можливою завдяки, в тому числі, підтримці та міжвідомчій координації спільних дій з боку Ради національної безпеки і оборони України”, – заявили в апараті РНБО України.

Директор КБ “Південне” Олександр Дегтярев заявив про те, що наша країна показала готовність і здатність оперативно приймати рішення і робити рішучі дії в інтересах міжнародного співтовариства в умовах майже повної ізоляції країн світу.

Як повідомляється на сайті КБ “Південне”, американська корпорація Orbital Sciences Corporation, яка входить до складу корпорації Northrop Grumman, вже багато років співпрацює з КБ «Південне» за проектом зі створення ракети-носія «Антарес», яка на замовлення NASA два рази на рік доставляє вантажі на МКС.

Для недопущення зриву підготовки чергової місії NG-14, через посилені карантинні заходи, Northrop Grumman у координації з КБ «Південне» та Посольством України в США відправила до Києва чартер, щоб забрати українських фахівців, які беруть активну участь у підготовці ракети до пуску, що запланований на 7 вересня 2020 року.

Представники Northrop Grumman відгукнулися на пропозицію наших дипломатів з Посольства України в США на шляху Вашингтон-Київ забрати 15 українських громадян, які застрягли в США через карантин. Спеціальний літак мав обмежену кількість місць і забрав тільки тих громадян, які вимагали невідкладної медичної, фінансової або побутової допомоги.

10 квітня фахівці успішно прибули до США, де незабаром розпочнуть виконання планових робіт з підготовки РН «Антарес».

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: