Літак Ан-225 “Мрія” перевіз рекордний вантаж медичних засобів, долучившись до боротьби з COVID-19

Головні теми

14 квітня 2020р. літак Ан-225 “Мрія” перевіз до столиці Польші – Варшави з Китаю рекордний за об’ємом вантаж медичних засобів у рамках боротьби зі світовою пандемією коронавірусу COVID-19.

Про це повідомляє ДП “Антонов”.

За посадкою Ан-225 «Мріі» в аеропорту Шопена в Варшаві спостерігали онлайн близько 80 тисяч людей.

13 квітня “Мрія” вилетіла з китайського аеропорту Тяньцзінь, де в неї завантажили близько 100 тонн медикаментів, тестів для проведення лабораторних аналізів, медичних масок та інших засобів захисту, загальним об’ємом майже 1000 м3. За всю історію авіації такий об’єм вантажу ще ніколи не перевозився всередині вантажного відсіку літака. Після завантаження найбільший у світі транспортний літак здійснив переліт до Варшави з приземленням на маршруті в аеропорту Алмати, Казахстан для дозаправлення паливом і відпочинку екіпажу.

Процес розвантаження літака:

Цей рейс на замовлення компанії Chapman Freeborn Airchartering Ltd (Велика Британія) став першим для Ан-225 після технічного обслуговування та модернізації, яку провели фахівці ДП “Антонов”.

“Мрія” отримала нову систему дистанційного керування силовою установкою українського виробництва, нові рідко-кристалічні прибори контролю роботи двигунів, також вироблених в Україні, нове сучасне світлообладнання LED з кращими характеристиками, більш енергозберігаюче і надійніше.

Таким чином, Ан-225 «Мрія» долучилась до роботи флоту літаків Ан-124-100 “Авіаліній Антонова”, які виконують чартерні авіаперевезення гуманітарних і медицинських вантажів, необхідних для боротьби зі світовою пандемією коронавірусу COVID-19. На сьогодні з кінця березня авіакомпанія «Авіаліній Антонова» вже перевезла понад 1400 тонн вантажу з Китаю до різних країн Європи, Америки, Близького Сходу.

Відео посадки у Варшаві з кабіни пілотів:

Віталій Шость, перший заступник директора «Авіаліній Антонова» зазначив: «Наша компанія душе пишається можливістю внести свій вклад і приєднатися до боротьби зі світовою пандемією. Планування і виконання чартерних рейсів в поточних складних умовах карантину, запровадженого багатьма країнами, коли є обмеження для отримання дозволів на приземлення і відпочинок екіпажів, вимагає самовідданої роботи від усіх фахівців авіакомпанії – від комерсантів і планувальників, що працюють в офісі, до пілотів і техніків на бортах літаків. Тому хочу подякувати всім, хто приймає участь в організації гуманітарних рейсів з Китаю і, зокрема тим, хто був безпосередньо задіяний у виконанні рейсу Ан-225 до Варшави. Особлива подяка нашому замовнику Chapman Freeborn за співробітництво і можливість разом виконати такий важливий і необхідний рейс».

Українській “Мрії” належать понад 250 рекордів у галузі авіації, зокрема, і перевезення моноватажу вагою у 187,6 т, а також абсолютний рекорд з вантажопідйомності у 253,8 т.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: