Ілон Маск відповів на звинувачення в тому, що супутники Starlink будуть заважати астрономам

Новини

Засновник компанії SpaceX Ілон Маск відреагував на занепокоєння астрономів тим, що запущені компанією супутники системи Starlink будуть заважати проведенню наукових спостережень. На конференції Satellite-2020, яка проходить у Вашингтоні, Маск сказав про те, що ймовірність того, що супутники будуть заважати астрономам, нульова, повідомляє “Дзеркало тижня” з посиланням на Naked science.

“Я впевнений, що ми не матимемо ніякого впливу на астрономічні відкриття. Нуль. Ось мій прогноз. Ми зробимо коригувальні дії, якщо він (ризик перешкодити роботі вчених, — прим. ред.) буде вище нуля”, – заявив Маск. За словами засновника SpaceX, компанія вже проводить серію експериментів і забарвлює антени з фазованою решіткою на деяких супутниках в чорний колір, а не білий. Таким чином, їх роблять “затемненими”.

Перші 60 супутників системи були запущені в травні 2019 року. Вони будуть працювати на орбітах від 328 до 580 кілометрів. Всього SpaceX планує запустити 12 тисяч інтернет-супутників, вона також попросила дозвіл на запуск ще 30 тисяч.

Астрономи висловили стурбованість запуском 12 тисяч супутників системи Starlink. Після того, як супутники піднімуться на робочу орбіту, їх не можна буде помітити неозброєним оком, але вони можуть перешкодити наземним астрономічним спостереженням.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: