У Києві відбувся круглий стіл «Нові можливості космічних спостережень: глобальна система систем GEOSS та Україна»

Головні теми

11 грудня 2019 року в Києві, у Великому конференц-залі НАН України (Володимирська 55), відбувся круглий стіл: «НОВІ МОЖЛИВОСТІ КОСМІЧНИХ СПОСТЕРЕЖЕНЬ: ГЛОБАЛЬНА СИСТЕМА СИСТЕМ GEOSS ТА УКРАЇНА».

Про це повідомляє Асоціація “Космос” на своїй сторінці у Facebook.

Захід організовано Інститутом космічних досліджень НАН України та ДКА України, Національним комітетом GEO-Україна, Радою з космічних досліджень НАН України та Державним космічним агентством України.

Мета заходу – обговорення перспектив застосування в Україні інноваційних супутникових технологій відстеження показників сталого розвитку, моніторингу агроресурсів, стану довкілля в контексті формування глобальної системи систем GEOSS та її європейського сегменту EuroGEO.

Під час Круглого столу розглянуто приклади успішних застосувань та перспективних інформаційних сервісів за участю українських фахівців.

Основні інформаційні повідомлення:
• GEOSS як інструмент цифрової економіки: амбітні плани десятилітнього плану GEO (О. Федоров).
• Поточні результати та плани розвитку проектів ERA-PLANET та Світового Банку «Підтримка прозорого управління земельними ресурсами в Україні» (Н. Куссуль).
• Моніторинг якості повітря на основі супутникових та наземних даних (Т. Буланая)
• Моніторинг ліній електропередач за супутниковими даними (В. Корепанов).
• Напрямки діяльності Національного центру управління та випробувань космічних засобів (С. Янчевський).
• Досвід виконання молодіжних науково-навчальних інноваційних проектів та тренінгових програм в інжиніринговій школі (Л. Шуміло).

В ході дискусії обговорено шляхи створення українського сегменту європейського дослідницького простору в сфері супутникових спостережень та інтенсифікації публічно-приватного партнерства у виконанні планів GEO-Україна та EuroGEO.

За результатами Круглого столу прийнято рекомендації, які будуть передані Національному комітету GEO-Україна та зацікавленим користувачам для координації зусиль в рамках робочих планів GEO-Україна.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: