Укроборонпром поставить Ан-178 для МВС Перу

Головні теми

Державне підприємство “Антонов”, що входить до складу ДК “Укроборонпром”, поставить Ан-178 для Національної поліції Перу та здійснюватиме його обслуговування на період гарантійного терміну визначеного цим договором. Від української сторони контракт підписав підприємство-спецекспортер Концерну ДП “Спецтехноекспорт”. 

Про це повідомляється сьогодні на сайті держконцерну.

“Літаки “Антонова” давно довели свою ефективність експлуатації по всьому світу, разом з цим наші конструктури пропонують нові рішення і нову техніку у відповідь на виклики сучасності. Цей контракт став логічним продовженням експлуатації “Анів” в Перу, адже новий Ан-178 замінить на службі поліції Ан-32Б”, – говорить Генеральний директор “Укроборонпрому” Айварас Абромавичус.

Він також подякував за довіру та виразив надію що ці домовленості є початком нової та великої військово-технічної співпраці між країнами. 

Україна взяла участь у відкритому тендері, де конкурувала з продукцією Італії та Іспанії. “Я вдячний всім причетним до процесу участі “Антонова” в тендері та сильну переговорну позицію”, – зауважив очільник Концерну. 

За словами Президента ДП “Антонов” Олександра Донця, “для замовника вирішальним фактором при виборі літака стала багатофункціональність Ан-178, тобто його здатність вирішувати різноманітні задачі, в тому числі з перевезення вантажів, контейнерів, особовий склад, їх десантування, застосування у пошуково-рятувальних операціях. До того ж, літаки “Антонов” відомі в світі  своєю невибагливістю до умов експлуатації. Вони можуть працювати в різних погодних, кліматичних умовах, базуватися на різних аеродромах, в тому числі на високогірних, що важливо для перуанського замовника. Впевнені, що парк літаків Ан-178, які втілюють в собі всі найкращі якості славетних антоновських всюдильотів, з часом поповниться й іншими новітніми транспортними “АНами”.   

Ан-178  – середній транспортний літак, що призначений для доставки особового складу, озброєння і легкої військової техніки посадковим та парашутним способами, транспортування матеріальних засобів, пошти та інших вантажів “в навал” або в стандартній тарі та вантажів на піддонах загальною вантажопідйомністю до 18 т. В умовах надзвичайних ситуацій Ан-178 може використовуватись для евакуації населення з зони стихійного лиха, транспортування поранених на стандартних ношах, десантування рятувальних команд.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: