Супутник Samsung упав на територію ферми у США

Новини

На територію ферми в американському штаті Мічиган впав стратосферний супутник Samsung, запущений в рамках проєкту “Space Selfie”, який минулого тижня рекламувала модель та актриса Кара Делевінь.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на The Verge.

“Пристрій, який компанія Samsung використала для запуску селфі Кари Делевінь у космос, очевидно, мав драматичне повернення на Землю”, – йдеться у публікації.

Про враження від інциденту розповіла очевидиця Ненсі Мамбі-Уелк, яка почула гучний тріск біля будинку на фермі.

“Неймовірно, подивіться, що щойно впало з неба. 911 збита з пантелику. І воно впало на наше дерево… Ми зрозуміли, що це впало з неба. Це виглядало як супутник”, – зазначила жінка у Facebook.

У результаті падіння стратостата ніхто не постраждав. Компанія Samsung вже перепросила фермерів за завдані незручності і заявила, що посадка супутника була “запланованою” і сталася у “вибраній сільській місцевості”.

Як повідомлялося, в рамках рекламної кампанії “Space Selfie” Samsung відправив 24 жовтня в стратосферу фотографію актриси Кара Делевінь, зняту на смартфон Galaxy S10 Plus. Це було нібито “перше у світі селфі, відправлене в космос”.

Всі охочі могли завантажити власні фотографії на веб-сайт проєкту, щоб згодом побачити їх на екрані Galaxy S10 5G, закріпленого на борту стратостата, який повільно кружляє над Землею. Однак у стратосфері апарат пробув близько трьох днів.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: