Запуск японського вантажного корабля до МКС скасований через пожежу на майданчику

Новини

Старт японського вантажного космічного корабля HTV-2 (Kounotori 8 – “Білий лелека 8”) до Міжнародної космічної станції (МКС), що планувався в середу, був скасований через виниклу на стартовому майданчику пожежу, повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на Національне управління з дослідження космічного простору США (NASA).

За повідомленням Японського агентства аерокосмічних досліджень (JAXA), наразі триває гасіння пожежі. Резервна дата запуску намічена на період з 12 до 31 вересня.

Запуск автоматичного космічного корабля на орбіту за допомогою ракети-носія H-2IIB планувалося здійснити в 00:33 за київським часом з космічного центру на острові Танегасіма, розташованого на південному заході Японії.

Японська “вантажівка” повинна доставити на МКС більше чотирьох тонн вантажу, зокрема, продовольство, шість нових літій-іонних акумуляторів для сонячних батарей станції, а також обладнання та матеріали для проведення десятків наукових досліджень.

Стиковка японського вантажного корабля з МКС була запланована на 14 лютого. Вона повинна здійснюватися за допомогою захоплення “вантажівки” автоматичною рукою-маніпулятором Canadarm-2 і подальшим підбиттям його до стикувального вузла американського модуля МКС Harmony.

У складі МКС японська “вантажівка” повинен провести близько місяця.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: