Французький астронавт – про пожежу в Нотр-Дамі: “Моє серце розбите”

Новини

Французький астронавт Тома Песке, що здійснив в 2016-2017 роках політ на МКС і зараз очікує на новий політ, розповів про свої почуття через пожежу в соборі Паризької Богоматері.

Найбільша пожежа в соборі Паризької Богоматері почалася увечері в понеділок. Обрушився шпиль собору, полум’ям охоплена несуча конструкція. На місце НП приїхали президент і прем’єр Франції. Близько 400 пожежників мобілізовані на гасіння. За даними французьких ЗМІ, займання може бути пов’язано з реставраційними роботами, частина собору була закрита будівельним риштуванням.

“Приземлився в Х’юстоні, побачив зображення Нотр-Дама, охопленого полум’ям. Навіть якщо я бачив його лише здалеку і не звертав особливої уваги, моє серце все одно розбите – історія, спадщина і краса перетворилися на дим. Собор видно з космосу, варто тільки трохи наблизити “, – написав він у Twitter.

Запис Песке супроводжує знімок Парижа з космосу, на якому дійсно можна розглянути місце розташування собору.

Тома Песке – десятий астронавт Франції. У 2016-2017 роках він здійснив перший політ на МКС тривалістю 197 діб, під час якого виконав два виходи у відкритий космос. Наступний політ Песке в космос запланований на кінець 2020 року.

Джерело

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: