Полтавці зняли відеофільм присвячений першому космонавту України

Новини

“Космічний сокіл України” – таку назву отримав відеофільм, присвячений 70-й річниці народження першого астронавта незалежної України Леоніда Каденюка. Зйомки відбулись на базі Полтавського музею авіації та космонавтики у межах спільного з обласною універсальною науковою бібліотекою імені Івана Котляревського культурно-просвітницького проєкту.

Про це повідомляє АрміяInform.

В основу сюжету лягли сторінки біографії першого українського космонавта, його шляху до підкорення зіркового простору, активна громадська діяльність з підтримання іміджу України на міжнародній арені як космічної держави.

Наукові співробітники музею представили на огляд широкому загалу документи, світлини, друковані видання, пов’язані з іменем видатного українця.

Спогадами також поділився почесний гість заходу ветеран Повітряних Сил ЗСУ генерал-майор Геннадій Котляр, який свого часу спілкувався з Леонідом Каденюком під час його відвідин Полтавського авіаційного з’єднання.

— Він був не просто льотчиком-космонавтом, а й людиною, яка дивилась на роки вперед, — поділився спогадами ветеран. — Людина активної життєвої позиції, Леонід Костянтинович вбачав міць України не тільки у сильній економіці та армії, а й у космічній галузі, яку вважав проривом і в науці, і у свідомості громадян незалежної України.

Як повідомив директор установи полковник запасу Андрій Пушкарьов, матеріали відеофільму розмістять на YouTube-каналісайті музею та Facebook-сторінці закладу за посиланнями.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: