NASA запустило продаж курток з термоізоляцією від марсоходів

Головні теми

Агентство в колаборації з брендом OROS створило льотну куртку із застосуванням космічних технологій.

NASA разом з брендом OROS випустила льотну куртку 39A, яка була створена з використанням термоізоляційного матеріалу для космічних апаратів. Про це повідомляє Space.com.

Продажі лімітованої серії курток були запущений 1 жовтня. Дизайн верхнього одягу був натхненний космічними скафандрами і прикрашений яскравими логотипами NASA. Також куртка має сертифікат справжності, підписаний одним з американських астронавтів.

Фото:OROS

“У листі очікування на покупку товару більше 20 тис. чоловік і всього 400 примірників курток. Останнім часом у мене виникає питання: чому ми не зробили цього раніше? Можливо, нам було необхідно переконатися в тому, що наш продукт віддає належне NASA і його спадщини “, – говорить, співзасновник і генеральний директор OROS Майкл Марксбері.

Льотна куртка NASA 39A має підкладку Solarcore – запатентовану термоізоляцію на основі кремнеземистого аерогеля, який використовувало агентство для контролю температури на бортуарсоходів. Аерогель, який отримав назву “твердий дим”, дуже легкий, тому що складається на 99,8% з повітря.

“Ми взяли технологію NASA – аерогель, тверде тіло з найнижчою теплопровідністю, і використовували його для створення термоізоляції для одягу”, – додає Марксбері.

Фото:OROS

Льотна куртка NASA 39A відрізняється від іншого одягу OROS з підкладкою з Solarcore своїм дизайном. Інші продукти компанії також включають космічні технології, але тільки 39A стала першою з символікою NASA.

Модель була названа в честь стартового майданчика, з якої перші люди вирушили на Місяць. Відзначається, що льотна куртка прикрашена логотипом NASA “черв’як” спереду, а ззаду розміщена фраза одного з перших астронавтів, що побували на Місяці.

“На зворотному боці куртки є цитата Ніла Армстронга. Хтось запитав Нілу:” Навіщо ти намагаєшся зробити цю божевільну річ? Навіщо тобі летіти на Місяць? “І Ніл відповів:” Я думаю, що ми хочемо полетіти на Місяць, тому що це в природі людини – стикатися з труднощами. Нам необхідно робити всі ці речі так само, як і лососеві, плисти проти течії “, – зазначив Маркесбері.

Фото:OROS

Сертифікат справжності продукту підписала перша американка, яка побувала в космосі Кеті Салліван.

Льотна куртка 39A продається за ціною 350 доларів і випускається як для чоловіків, так і для жінок. Частина прибутку від продажу товару буде направлено до Фонду стипендій астронавтів для підтримки студентів, які роблять успіхи в науці і технологіях.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: