Руанда вирішила підкорювати космос: названо дату історичної події

Новини

Після того, як американська компанія SpaceX зробила перший приватний запуск людини в космос, Руанда вирішила запустити своє національне космічне агентство.

Про це пише “Сьогодні”.

Посилаючись на руандійського міністра інформаційно-комунікаційних технологій Паулу Інгабіре, видання iAfrican повідомляє, що перше космічне агентство країни почне роботу з липня.

За словами Інгабіре, Руанда робить ставку на розвиток передових технологій, включаючи космічні – свій перший супутник ця країна запустила в лютому 2019 року. Апарат було створено за допомогою Японії, а в космос його вивела російська ракета-носій “Союз-СТ-Б”.

Першочергово космічне агентство займатиметься моніторингом території країни задля економіки, включаючи сільське господарство.

Нагадаємо, що компанія Ілона Маска запустила космічний корабель Crew Dragon в космос минулого місяця за допомогою розробленої SpaceX ракети-носія Falcon 9 з Космічного центру імені Кеннеді на мисі Канаверал у Флориді. Корабель успішно в автоматичному режимі пристикувався до Міжнародної космічної станції, а його екіпаж – американські астронавти Даглас Херлі і Роберт Бенкен перейшли на МКС.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: