Світловий сигнал із 100 тисяч малюнків дитячих мрій передали у космос на Львівщині

Головні теми

Із Львівщини у космос передали сигнал-послання із 100 000 малюнками дитячих мрій.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

У Національному центрі космічних досліджень та зв’язку, що в місті Золочів на Львівщині, напередодні увечері зібралися діти з різних областей України. Що малювали ці хлопчики і дівчатка, які найзаповітніші бажання адресували вони позаземним цивілізаціям? Максим — 14 років мріє, щоб на планеті Земля і в Україні запанував мир, його 10-річний тезка хоче стати пілотом Боїнга та … завести великого кота, 11-річна Софія хоче, щоб діти не хворіли, а 10-річна Ернеста прагне, щоб закінчилась війна в Україні. Хтось малював однорога, хтось — ракету для польоту в космос, хтось хоче побувати на Червоному морі, хтось — мати песика…

Ці наївні, але й сміливі мрії маленьких українців у Центрі закодували і вперше у світовій практиці відправили у космос. Світловий сигнал летітиме до “адресата” зі швидкістю майже три мільйони метрів на секунду і подолає відстань близько 400 трильйонів кілометрів. Досягти кінцевої мети він зможе через 41 світловий рік.

Малюнки дитячих мрій протягом року збиралися під час всеукраїнського арт-марафону #моядітячамрія в турі по містах і онлайн, зокрема, на уроках мрій в школах і лікарнях країни. Крім малюнків у Всесвіт відправили космічну молитву.

Як зазначив керівник Центру Володимир Присяжний, позаземні цивілізації ймовірно зможуть отримати сигнал. Відслідковувати, де знаходиться Промінь мрій після відправки можна буде завдяки математичним розрахункам. Зображення закодовані простими числами, що дасть змогу іншим цивілізаціям його зрозуміти. Ризиків такої Космічної Місії немає. Сигнал не може зашкодити космічним апаратам і є екологічним.

У Конвенції ООН міститься пункт, який дозволяє відправляти сигнали в космос, якщо вони несуть позитивний посил і там немає агресії. Інформація з малюнками дитячих мрій такою точно є. Екзопланети ситеми Траппіст-1 презентовані NASA і внесені в каталог у 2017 році.

Представники державного космічного агентства України 19 вересня відправили в NASA офіційного листа, в якому повідомили про деталі космічної місії і і попросили підтримати ідею надати одній із планет системи Траппіст-1 назву “Планета мрій”. У своєму листі вчені також попросили NASA провести екскурсію на об’єкти агентства для українських дітей, які борються із важкими хворобами.

Проект “Здійсни мрію” стартував 29 квітня 2016 року у Всесвітній день бажань. За час його існування здійснено сотні грандіозних мрій дітей, які борються із важкими хворобами.

Проект реалізують 1+1 медіа і ТСН спільно із благодійним фондом “Ти не один” та ВБФ “Крона”.

Ми у Telegram: https://t.me/spaceinformnews

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: