ДП “Антонов” пропонує майже сотню вакансій і підвищення зарплат — Центр зайнятості

Економічні аспекти

На сьогодні ДП “Антонов” має потребу в працівниках, тут налічується 97 актуальних вакансій – серед них інженер-конструктор, інженер-технолог, прибиральник службових приміщень, енергетик, слюсар-ремонтник та інші.

Про це повідомили директор Київського міського центру зайнятості Віктор Білич та віце-президент з виробництва державного підприємства “Антонов” Віталій Читак у ході зустрічі з журналістами
ukrinform.ua на території ДП “Антонов”.

Представники ЗМІ мали змогу відвідали складальний цех найбільшого в світі серійного транспортного літака АН-124 “Руслан”, лабораторію випробувань на міцність, побачити тренажер – капсулу, фюзеляж другого екземпляру літака АН-225 “Мрія-2” тощо.

Також представникам ЗМІ розповіли про історію та діяльність підприємства та про затребувані професії на підприємстві.

ДП “Антонов” у Києві / Фото: Тарасов Володимир, Укрінформ

“На підприємстві працюють представники більше 200 професій і спеціальностей, повний штат конструкторів і вчених, що діють в 35 наукових напрямках, у тому числі таких рідкісних, як аеродинаміка й міцність літальних апаратів, механіка, гідравліка, теплотехніка, авіоніка, матеріалознавство”, – повідомив віце – президент з виробництва Читак.

Зі свого боку директор Київського міського центру зайнятості Білич наголосив, що службою зайнятості ведеться постійна робота по вивченню кадрових потреб роботодавців, зокрема, і в такій інноваційній галузі, як авіабудування, та надається допомога в укомплектуванні підприємств цієї сфери кваліфікованим персоналом.

Агрегатно-складальний цех пасажирських літаків ДП “Антонов” / Фото: Тарасов Володимир, Укрінформ

На сьогодні “ДП “Антонов” потребує працівників різних професій. “Сьогодні на підприємстві є нестача працівників з робітничих та інженерно-технічних спеціальностей, а саме: електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування; електромонтер охоронно-пожежної сигналізації; клеєвар; клеїльник гумових, полімерних деталей та виробів; комірник; майстер; майстер з ремонту устаткування; модельник аерогідродинамічних моделей з неметалу; налагоджувальник контрольно-вимірювальних приладів та автоматики ті інші”, – зазначив Білич.

Директор КМЦЗ вважає, що підняття в суспільстві престижу робітничих професій є надважливим на сьогодні завданням для роботодавців і служби зайнятості, і це цілком реальна перспектива в умовах їх тісної співпраці.

“З цією метою спеціалісти Київського міського центру зайнятості систематично проводять підбір працівників шляхом проведення ярмарок вакансій, Дня відкритих дверей на підприємствах та інших інформаційних заходів”, – розповів Білич.

Лабораторний цех випробування на міцність пасажирських літаків ДП “Антонов” / Фото: Тарасов Володимир, Укрінформ

В лютому цього року Кабмін затвердив фінансовий план ДП “Антонов” на 2019 рік. Згідно з документом в поточному році ДП “Антонов” планує отримати близько 6,1 млрд грн чистого доходу від реалізації продукції, з яких 5,9 млрд грн – на зовнішніх ринках і 200 млн грн – в Україні. Також планується в 2019 році продовжити реалізацію програми імпортозаміщення (заміни російських комплектуючих на українські аналоги і комплектуючі з Канади, Китаю і США) і відновити серію випуску літаків АН-148, АН-158, АН-178.

Крім того, фінплан ДП “Антонов” передбачає збільшення чистого доходу від реалізації продукції на 21% в порівнянні з 2018 роком. Підприємство також планує в 2019 році підвищити зарплати на підприємстві. Середня зарплата зросте до 15,7 тис. грн, тобто на 57% в порівнянні з 2018 роком.

Фюзеляж другого екземпляру літака АН-225 “Мрія-2” на території ДП “Антонов” / Фото: Тарасов Володимир, Укрінформ

ДП “Антонов” було засноване 31 травня 1946 року під керівництвом видатного авіаконструктора Олега Антонова. За цей час колективом підприємства, що об’єднує дослідно-конструкторське бюро, завод з виробництва авіаційної техніки та льотно-випробувальний комплекс, створено більше ста типів і модифікацій пасажирських, транспортних і спеціалізованих літаків, виготовлених у кількості більше 22 тис. екземплярів. З них понад 1,5 тисячі продано в 50 країн світу. На літаках “Антонов” встановлено більше 500 світових рекордів.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: