Відбувся другий пуск ракети-носія важкого класу Vulcan

Новини

Американська ракета-носій Vulcan важкого класу у п’ятницю, 4 жовтня, стартувала на орбіту в рамках тестового польоту, повідомила компанія-розробник United Launch Alliance (ULA).

Це другий сертифікаційний пуск ракети, який потрібен для початку використання Космічними силами США.

Ракета несе інертне корисне навантаження, що імітує космічний апарат.

Пуск було здійснено з 41-го стартового майданчика американських Космічних сил на мисі Канаверал у Флориді о 07:25 за часом Східного узбережжя США (о 14:25 за київським часом). Приблизно через 34 хвилини другий ступінь вийшов на орбіту. Відділення корисного навантаження не передбачалося.

Перший тестовий політ ракети відбувся у січні цього року. Вона успішно вивела на орбіту місячний посадковий модуль Peregrine американської компанії Astrobotic Technologies. Однак через відмову рухової системи та витоку палива посадка на Місяць зірвалася. Модуль Peregrine увійшов до щільних шарів атмосфери Землі і згорів над Тихим океаном.

Під час другого польоту ракета Vulcan мала доставити на орбіту багаторазовий космоплан Dream Chaser компанії Sierra Space. Але космоплан виявився не готовим до місії, і було вирішено відправити в космос два імітатори корисного навантаження Космічних сил США. Під час польоту компанія збере всі необхідні дані для подальшого оформлення сертифікату на запуски.

Ракета-носій Vulcan важкого класу розробляється з 2014 року компанією United Launch Alliance (ULA) для заміни РН “Атлас-5” та сімейства РН “Дельта”, які на перших ступеянх використовували російські ракетні двигуни РД-180. На низьку орбіту навколоземної Vulcan може вивести до 27,2 т корисного навантаження. Перший ступінь використовує два рідинні ракетні двигуни BE-4 компанії Blue Origin.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: