Crew Dragon із двома астронавтами на борту прибув на МКС

Новини

Компанії SpaceX запустила для NASA у суботу, 28 вересня, ракету-носій Falcon 9 із космічним кораблем Crew Dragon до Міжнародної космічної станції.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Space.com.

Зазначається, що ракета-носій була запущена з космодрому в американському штаті Флорида о 20:18 годині за київським часом.

Приблизно за 12 хвилин після запуску Crew Dragon відокремився від другого ступеня ракети-носія і почав політ до МКС.

Пристикування корабля з МКС із американським астронавтом NASA Ніком Гейґом та росіянином від Роскомосу Олександром Горбуновим на борту відбулося у понеділок о 00:30 за київським часом.

Люк капсули відкрився ще через близько 1,5 години, і двоє астронавтів змогли увійти до самої космічної станції.

Місія до Міжнародної космічної станції отримала назву «Crew-9». Вона триватиме шість місяців, а її члени – Гейґ і Горбунов – повернуться на Землю вже в лютому 2025 року.

Зазвичай космічний корабель типу Crew Dragon перевозить чотирьох людей до МКС, але NASA вирішила цього разу залишити два місця вільними для астронавтів місії «Crew-8» Суні Вільямс і Баррі Вілмора, яким потрібна буде поїздка назад на Землю.

Тим часом компанія SpaceX заявила про виявлення аномалії в процесі приводнення другого ступеню ракети-носія Falcon 9, на якій був запущений Crew Dragon у космос.

«Після успішного запуску «Crew-9» другий ступінь Falcon 9 був утилізований в океані, як і планувалося, але він зазнав аномалії при згорянні під час сходу з орбіти. В результаті другий ступінь благополучно приводнився в океані, але за межами своєї визначеної зони. Ми відновимо запуски, коли краще зрозуміємо першопричину цього», — повідомила компанія в дописі у соцмережі X.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: