ЄКА відправить на Місяць свій перший посадковий модуль із унікальною особливістю

Новини

Європейське космічне агентство (ЄКА) взялося за створення власного посадкового модуля, який має вирушити на Місяць у 2031 році. Повідомляється, що цей апарат зможе здійснити посадку в будь-якому місці на супутнику Землі, пише Фокус із посиланням на Space.

У ЄКА оголосили про початок роботи над програмою “Аргонавт”, у межах якої п’ять посадкових модулів із такою ж назвою мають здійснити посадку на поверхні Місяця протягом наступного десятиліття. Кожна місія триватиме від тижня до місяця від запуску до примісячнення.

Перший посадковий модуль “Аргонавт” у 2031 році виведе в космос нова європейська ракета-носій Ariane 6, яка на початку липня вперше полетіла в космос.

У ЄКА планують, що посадкові модулі “Аргонавт” доставлятимуть на Місяць вантажі та наукові інструменти. Посадковий модуль буде здатний доставити до 2 100 кг вантажів, включно з їжею та водою для майбутніх астронавтів, у будь-яку точку на Місяці. Водночас апарат зможе приземлятися в радіусі до 100 метрів від запланованого місця посадки, що є дуже високим показником точності.

У ЄКА заявляють, що для їхніх посадкових модулів немає заборонених територій для посадки на Місяці, адже вони зможуть приземлитися скрізь, де буде потрібно.

Місячний посадковий модуль “Аргонавт” складається з трьох основних компонентів: основної частини, яка відповідає за приземлення і посадку; корисного навантаження, яким може бути місяцехід, наукові інструменти або інше обладнання; вантажної платформи.

ЄКА уклало контракт із американською компанією Redwire на розробку роботизованого маніпулятора для посадкового модуля “Аргонавт”, який займатиметься витяганням і розміщенням вантажів і корисного навантаження.

Також стало відомо, що ЄКА вже завершило дослідження так званої “Європейської зарядної станції для Місяця”, яку запустять на борту модуля “Аргонавта” 2031 року й яка слугуватиме заправною станцією на Місяці.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: