Firefly запустить корабель True Anomaly Jackal для місії Космічних сил США

Новини

Компанія True Anomaly обрала ракету Alpha від Firefly Aerospace для запуску свого автономного орбітального корабля Jackal у демонстраційній місії швидкого реагування Космічних сил США, про що компанія оголосила 17 жовтня.

Про це повідомляється на сайті Об’єднання інноваційно-космічних кластерів.

True Anomaly, що базується в Колорадо, підтримуватиме військову місію Victus Haze, заплановану на 2025 рік у рамках програми Tactically Responsive Space (TacRS). Партнерство з Firefly передбачає виконання двох додаткових місій, оскільки обидві компанії прагнуть зміцнити свої позиції у військовому секторі космічних операцій швидкого реагування.

Місія Victus Haze перевірить здатність Космічних сил США протидіяти орбітальним загрозам у стислі терміни. Вона включає складну координацію між космічним апаратом Jackal від True Anomaly і кораблем Rocket Lab, який виконуватиме операції зближення на орбіті.

«Victus Haze руйнує стереотипи, вимагаючи запуску лише через 24 години після отримання наказу та початку функціонування одразу після досягнення супутниками орбіти», – йдеться у заяві Firefly.

Пуск подібний до того, що Firefly виконала у вересні 2023 року для виведення супутника Millennium Space місії Victus Nox TacRS. Цей старт є другим замовленням від Космічних сил. Роджерс, генеральний директор True Anomaly, високо оцінив Firefly, відзначивши їх інноваційність і гнучкість у швидкозмінних умовах логістики швидких космічних запусків та розгортання космічних апаратів.

Під час підготовки True Anomaly завершить розробку та випробування свого автономного орбітального апарату Jackal на своєму заводі в Денвері перед його відправкою на обробний завод Firefly на базі космічних сил Ванденберг, Каліфорнія. Корисне навантаження залишатиметься в стані «гарячого очікування», доки Космічні сили не розпочнуть 24-годинний технологічний цикл запуску.

Після наказу на запуск, Firefly має завершити інтеграцію корисного навантаження, заправку ракети та виконати операції пуску протягом 24 годин.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: