Черговий крок до євроінтеграції_ делегація ДКА взяла участь в EuroGEO-2024

Новини

Делегація ДКА на чолі з заступником Голови Володимиром Міхеєвим взяла участь в Симпозіумі EuroGEO-2024 (європейського сегменту Міжнародної групи із спостережень Землі з космосу (Group on Earth ObservationsGEO), організованому спільно Європейською Комісією та Секретаріатом EuroGEO за підтримки Польського космічного агентства. Симпозіум проходив в період з 8 по 10 жовтня 2024 року в м. Кракові, Республіка Польща.

Про це повідомляється на сайті ДКА.

В перший день EuroGEO-2024 відбулася спеціальна секція «Ukraine and EuroGEO-2024», до якої поряд з ДКА та НЦУВКЗ були залучені представники програмного комітету EuroGEO, Об’єднаного дослідницького центру Європейської Комісії, КПІ ім. Ігоря Сікорського та лідери європейських проектів GEO, до яких доєднана і Україна.

Делегація ДКА поінформувала учасників заходу про потенційні можливості української сторони у реалізації проектів транскордонної співпраці, зокрема з державами-учасницями GEO, які є членами Європейського Союзу, та наголосила, що Україна планує активно брати участь у роботі GEO з метою створення продуктів та сервісів з використанням даних супутникових спостережень Землі для подолання існуючих та нових глобальних викликів і відкрита для будь-яких форм співпраці та взаємодії.

За результатами участі делегації ДКА в EuroGEO-2024 опрацьовується питання утворення на базі ДКА національного офісу GEO як одного із важливих кроків на шляху інтеграції України до Європейського Союзу.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: