Український «Руслан» доставив на космодром Куру «пасажира» для Vega C

Новини

8 жовтня 2024 року літак Ан-124 «Руслан» української компанії «Авіалінії Антонова» доставив на космодром Куру у Французькій Гвіані супутник ДЗЗ Sentinel-1C. Запуск супутника на сонячно-синхронну орбіту заплановано на 3 грудня 2024 року, о 18:20 за місцевим часом (21:20 UTC, 22:20 CEST) на ракеті-носії Vega C.

Sentinel-1C є частиною Copernicus, компоненту космічної програми Європейського Союзу зі спостереження Землі. Найдосконаліша у світі система спостереження за Землею Copernicus надає безперервні, безкоштовні та надійні дані та послуги зі спостереження за Землею державним органам, компаніям і громадянам по всьому світу. Програма, якою керує Європейська комісія, фінансується Європейським Союзом за участю ЄКА.

Це буде перший пуск РН Vega C після невдалого пуску у грудні 2022 року.

Рамон Торрес, керівник проекту Sentinel-1 в ЄКА, прокоментував: «Повернення Vega C, безумовно, є серйозним викликом, але завдяки надзвичайним зусиллям і ретельному плануванню AVIO та Arianespace команда Sentinel-1 впевнена в успіху. Впевнені, що цей надзвичайний супутник буде запущено з максимальною безпекою та точністю. Команда з нетерпінням чекає моменту, коли їх наполеглива праця та самовідданість завершаться бездоганним запуском, що ознаменує ще одну віху для програми Copernicus».

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: