Avio потроює виробництво твердопаливних ракетних двигунів

Новини

Найбільший італійський виробник ракет і ракетних двигунів Avio має намір потроїти виробництво протягом п’яти років для виконання замовлень армії США на твердопаливні ракетні двигуни.

Про це повідомляє Мілітарний із посиланням на видання Defense News.

«Сьогодні ми виробляємо 200-300 ракетних двигунів на рік в Коллеферро і можемо потроїти цей показник за 4-5 років за нинішніх зобов’язань», – сказав генеральний директор Avio Джуліо Ранцо в інтерв’ю виданню Defense News.

У липні 2024 року Avio підписала угоду з компанією Raytheon про розробку «критично важливих твердопаливних ракетних двигунів для оборонних застосувань». А також про партнерство з армією США «для розробки і швидкого створення прототипу твердопаливного ракетного двигуна класу “земля-повітря”».

Окрім розширення виробництва в Італії, компанія також працює над відкриттям виробничого майданчика в США. Але початок виконання американського замовлення на заводі в Коллеферро в Італії знаходиться в пріоритеті.

За словами Ранцо, компанії Avio знадобиться ще близько двох років для того, щоб сертифікувати твердопаливні двигуни на своєму майданчику в Колеферро, створені відповідно до вимог американської сторони. Однак такий підхід буде швидшим і безпечнішим, ніж очікування початку етапу кваліфікації на новому заводі в США.

«Американські чиновники заявили, що виробництво в США було б ідеальним варіантом, але вони розуміють, що на це потрібен час. Створення нових потужностей не може бути зроблено за кілька місяців», – сказав він.

У 2022 році Avio створила американську дочірню компанію Avio USA. Генеральним директором був призначений Джеймс Сайрінг, віце-адмірала ВМС США у відставці і колишнього директора Агентства протиракетної оборони США.

Наразі Avio виробляє двигун і іншими компонентами для зенітних ракет MBDA Aster 30 та CAMM-ER. Але основним бізнесом компанії є виготовлення легкої європейської ракети-носія Vega.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: