SpaceX успішно запустив дві ракети в космос після вибуху прискорювача Falcon 9

Новини

SpaceX відновила запуски своїх багаторазових прискорювачів Falcon 9, попри те, що триває розслідування Федерального авіаційного управління США (FAA) щодо нещодавнього вибуху ракети під час посадки. Американська компанія запустила два космічні кораблі один за одним протягом 65 хвилин і здійснила їх успішні посадки.

Запуски Falcon 9 стартували зі станції космічних сил на мисі Канаверал у Флориді та бази космічних сил Ванденберг у Каліфорнії. Ракети-носії вивели на орбіту 42 інтернет-супутника Starlink, пише Obozrevatel із посиланням на Space.com.

“Чудова робота команди SpaceX”, – написав генеральний директор компанії Ілон Маск після проведення двох успішних місій.

 

Запуски ракет відбулися через день після того, як SpaceX отримала дозвіл від Федерального авіаційного управління на відновлення запусків Falcon 9. Попри те, що FAA продовжує розслідування катастрофічного приземлення ракети-носія 28 серпня.

Нагадаємо, що ракета під номером B1062 вивела на орбіту 21 супутник Starlink, проте на завершальному етапі своєї місії після приземлення на безпілотний корабель “A Shortfall of Gravitas” в Атлантичному океані несподівано спалахнула і перекинулась.

Після катастрофи Федеральна адміністрація авіації США призупинила польоти ракети Falcon 9. Проте коли SpaceX подала запит на повернення до польотів, то наступного ж дня FAA дало компанії цей дозвіл.

“Ракета-носій SpaceX Falcon 9 може повернутися до польотів, поки загальне розслідування аномалії під час місії Starlink Group 8-6 залишається відкритим, за умови, що всі інші ліцензійні вимоги будуть виконані”, – заявили представники FAA.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: