У США заборонили польоти ракеті SpaceX

Новини

Федеральна адміністрація авіації США заборонила польоти ракеті Falcon 9 компанії SpaceХ через невдале приземлення.

Як повідомляє Укрінформ, про це пише Reuters.

«Інцидент пов’язаний з поломкою ракети-носія Falcon 9 під час посадки на безпілотний корабель у морі. Повідомлень про постраждалих або пошкодження громадського майна немає. Федеральна адміністрація авіації вимагає розслідування», – заявив речник Федеральної адміністрації авіації.

Зазначається, що зранку середи, 28 серпня, Falcon 9 успішно запустив кілька супутників Starlink із космодрому у Флориді. Однак, коли перший ступінь ракети-носія повернувся на Землю й спробував, як завжди, приземлитися на морську баржу, він перевернувся й впав у море. Це був вже 23-й політ цього багаторазового ступеня.

«Хоча ні супутники, ні люди не наразилися на небезпеку під час польоту у середу, неспроможність приземлитися вказує на якусь несправність у ракеті і Адміністрація схильна вважати, що це може наражати на ризик наступні місії у разі відсутності детального розслідування» – пояснює Reuters.

Агентство зазначає, що заборона ракеті на польоти може відкласти старт пілотованої місії SpaceX Polaris Dawn, учасники якої мали здійснити першу космічну прогулянку, організовану приватною компанією. Чотири члени цієї місії мали вилетіти у космос цього тижня, однак вже двічі їх запуск відкладався.

«Заборона на польоти ракеті Falcon 9, на яку більшість Західного світу покладається для виведення у космос супутників й людей, трапляється рідко. Востаннє ракеті були заборонені польоти в липні – вперше з 2016-го року – після її виходу з ладу в космосі, що знищило партію супутників Starlink», – нагадує Reuters.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: