NASA поверне космічний корабель Starliner на Землю без екіпажу

Новини
Національне управління з аеронавтики та дослідження космічного простору США (NASA) заявило, що поверне космічний корабель Boeing Starliner на Землю без астронавтів Бутча Вілмора та Суні Вільямс на борту. Космонавти залишаться на Міжнародній космічній станції до 2025 року.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у пресрелізі NASA.

«Рішення залишити Бутча і Суні на борту МКС і повернути Boeing Starliner додому без екіпажу є результатом нашої відданості безпеці – нашої основної цінності і нашої Полярної зірки», – заявив глава NASA Біл Нельсон.

Зазначається, що Вілмор і Вільямс формально продовжать свою роботу у складі екіпажу Expedition 71/72 до лютого 2025 року. Вони повернуться додому на борту космічного корабля Dragon разом із двома іншими членами екіпажу, призначеними для ротаційної місії SpaceX Crew-9.

«Starliner – дуже потужний космічний корабель і, зрештою, все зводиться до необхідності більш високого рівня впевненості у виконанні повернення з екіпажем», – сказав Стів Стіч, керівник програми Commercial Crew Program.

Очікується, що корабель Starliner відлетить від космічної станції і здійснить безпечне, контрольоване автономне входження в атмосферу і посадку на початку вересня.

Як повідомлялося, 22 червня NASA знову відклало повернення на Землю корабля Boeing Starliner з першим екіпажем астронавтів з Міжнародної космічної станції, щоб мати більше часу на перевірку технічних проблем.

NASA хоче, щоб Starliner став другим американським космічним кораблем, здатним перевозити астронавтів з МКС, поряд з Crew Dragon компанії SpaceX, яка з 2020 року є основним транспортним засобом.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: