Компанія Northrop Grumman продовжує скорочувати робочі місця на своїх космічних підприємствах у Каліфорнії

Економічні аспекти

Американська компанія Northrop Grumman планує скоротити 550 штатних співробітників на своїх підприємствах космічного бізнесу в Редондо-Біч та Манхеттен-Біч, штат Каліфорнія, що стане черговим етапом скорочення робочих місць у цій галузі.

Про це інформує сайт spacecenter.od.ua.

12 серпня компанія подала повідомлення про коригування та перепідготовку працівників (Worker Adjustment and Retraining Notice, WARN) до державних та місцевих органів влади, повідомивши співробітників про можливі скорочення. Великі роботодавці в штаті Каліфорнія зобов’язані повідомляти працівників про можливі звільнення або закриття бізнесу, щоб надати їм достатньо часу для підготовки.

Ця остання хвиля звільнень послідувала за попередньою дією цього року, в результаті якого 600 співробітників було перерозподілено по компанії. Northrop Grumman вказала, що ці коригування продовжуються, і додаткові співробітники можуть отримати повідомлення WARN.

Аерокосмічний гігант, у штаті якого налічується 100 000 осіб у всьому світі, з яких одна третина працює в секторі космічних систем, не уточнив причин скорочення. Це відбувається, незважаючи на заяви керівництва про зростання космічного бізнесу компанії, особливо у галузі військових програм.

Однак на тлі цих скорочень стоїть недавнє скасування програми Космічними силами США, які припинили багатомільярдний проєкт створення військових супутників зв’язку. Деякі програми NASA, включаючи місії з комерційної доставки вантажів (Commercial Resupply Services) та модуль HALO (Habitation and Logistics Outpost) для місячної програми Artemis, також зіткнулися зі зниженням доходів, що, можливо, спричинило скорочення робочої сили.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: