У Китаї частина ракети, яка запускала супутник, впала біля населеного пункту

Новини

У Китаї після запуску спільного китайсько-французького супутника SVOM в суботу перший ступінь ракети-носія впав у населеному регіоні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє SpaceNews.

Ракета Long March 2C стартувала з Центру запуску супутників Січан о 3:00 ранку за східним часом (07:00 UTC) 22 червня, відправивши на орбіту супутник місії Space Variable Objects Monitor (SVOM).

Китайська аерокосмічна науково-технічна корпорація (CASC) оголосила запуск успішним незабаром після зльоту ракети.

Місія SVOM є результатом співпраці між Китайським національним космічним управлінням (CNSA) та Французьким національним центром просторових досліджень (CNES).

На відео, опублікованому в китайській соціальній мережі Sina Weibo, видно, як ракетний прискорювач падає на населений пункт.

Зазначається, що уламки впали на Землю поблизу округу Гідінг префектури Цяньдоннань у провінції Гуйчжоу.

Падіння ракетних уламків є типовою проблемою під час запусків в Китаї з трьох внутрішніх стартових майданчиків країни.

Перші три пускові майданчики Китаю були створені під час Холодної війни. Тому були вибрані місця вглибині країни, щоб забезпечити певний захист на тлі напруженості у відносинах зі США та Радянським Союзом.

Запуск місії SVOM став 29-м запуском Китаю цього року.

Як повідомляв Укрінформ, Китай у суботу запустив астрономічний супутник SVOM, створений китайськими і французькими вченими після майже 20 років ​​роботи, спроможний виявляти й аналізувати спалахи гамма-випромінювання у найвіддаленіших куточках Всесвіту.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: