NASA знову відклало повернення на Землю корабля Boeing Starliner

Новини

NASA знову відклало повернення на Землю корабля Boeing Starliner з першим екіпажем астронавтів з Міжнародної космічної станції, щоб мати більше часу на перевірку технічних проблем.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

Космічне агентство не назвало нової дати, коли Starliner планують повернути. Спочатку була призначена дата 26 червня, що саме по собі вже є відсуненням від першої запланованої дати – 14 червня.

“Керівники місії оцінюють майбутні можливості повернення після двох запланованих виходів у відкритий космос 24 червня і 2 липня”, – йдеться в повідомленні NASA.

Американські астронавти Бутч Вілмор і Суні Вільямс відправилися в космос 5 червня.

«Ми не поспішаємо і дотримуємося стандартного процесу управління місією. Starliner добре працює на орбіті, коли він пристикований до космічної станції», – сказав керівник програми комерційних екіпажів NASA Стів Стіч.

Під час пілотованих випробувань космічного корабля, який з 2019 року двічі виводився в космос без людей на борту, було виявлено п’ять відмов 28 маневрових двигунів, п’ять витоків газу гелію, призначеного для підтримання тиску в двигунах, і повільний рух клапана палива, який сигналізував про невирішені проблеми в минулих випробуваннях.

NASA хоче, щоб Starliner став другим американським космічним кораблем, здатним перевозити астронавтів з МКС, поряд з Crew Dragon компанії SpaceX, яка з 2020 року є основним транспортним засобом.

Відстикування Starliner і повернення на Землю є найскладнішими етапами тестової місії космічного корабля.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: