Ракета-носій Atlas V вивела на орбіту військовий супутник GEO-6

Новини

4 серпня, о 13:29 за київським часом, з майданчика SLC-41 на базі ВПС США на мисі Канаверал стартувала ракета-носій Atlas V компанії United Launch Alliance. Ракета вивела на геоперехідну орбіту останній, шостий 4,5-тонний супутник проєкту SBIRS (Space-Based Infrared System) для командування космічних систем Космічних сил США.

Про це пише “Петро і Мазепа”.

Американські військові використовують ці супутники для моніторингу подій на Землі в інфрачервоному діапазоні. В основному корисне навантаження застосовується для попередження про ракетний напад (раннє виявлення запусків балістичних та інших типів ракет): апаратура може визначати траєкторії польоту, ідентифікацію бойових частин та хибних цілей, а також видавати вказівки для перехоплення. Можливий також режим розвідки над театром бойових дій в інфрачервоному діапазоні.

SBIRS GEO-6 — другий військовий супутник на модернізованій шині LM 2100 Combat Bus з підвищеною потужністю, покращеною руховою установкою та електронікою. За заявами розробника, він «ще міцніший і стійкіший до кіберзламу».

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: